Du er her: Nyheder

Jun 7, 2009

Utraditionelt Netværkshus satser det hele


Category: General
Posted by: admin

Borgerne og de unge i Nakskov kan ånde lette op, da netværkshuset genopstår. Initiativtager Bjarne Pedersen har startet eget firma, som udvikler nye projekter, der har som mål at hjælpe kommuner og erhvervsskoler med at fastholde unge på ungdomsuddannelser. Derudover er der søsat en masse nye spændende tiltag, så spændende at Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech kigger forbi mandag den 15. juni.

I 2007 startede pilotprojektet ”Netværkshuset” i Nakskov ved hjælp af private midler, da de lokale myndigheder på daværende tidspunkt ikke havde mulighed for at bakke op om projektet, der blev igangsat på grund af manglende aktiviteter og væresteder for områdets unge. Midlerne slap i midlertidig op, og projektet stoppede, hvorefter der viste sig en markant forandring i lokalområdet i form af øget kriminalitet og utryghed.

Erfaringerne fra pilotprojektet, der varede fra d. 1. februar til 1. oktober 2007 er bl.a., at

  • ”Netværkshuset” blev besøgt af 80-100 unge, hvor ca. 50 var jævnlige brugere.
  • 80% var unge med anden etnisk baggrund.
  • 8 unge blev flyttet fra aktivering til job eller uddannelse.
  • 12 unge fik ordinært arbejde.
  • Ingen unge med anden etnisk baggrund blev i pilotprojektperioden anklaget for lovovertrædelser i Nakskov.

Med denne erfaring og de unges opbakning startede Bjarne Pedersen firmaet YCN, Your Choice – Netværk for unge; denne gang med en stærk bestyrelse og et bredere nationalt netværk for at gøre endnu et forsøg.

Bjarne Pedersen udtaler: ”Projektet er enormt vigtigt for de unge. Vi har jo lært, at hele ideen med at lade de unge tage ansvar, giver dem en ballast, som hænger ved. Der virker! Og det er et koncept, som kan virke i hele Danmark, så længe der tør satses utraditionelt. ”

Netværkshuset rummer mange aktiviteter, og aftentimerne tilrettelægges efter de unges ønsker, f.eks. med computer, spil, musik og samvær. Der kan være rådgivning omkring de unges uddannelse, eller de kan få lov til at skrue på biler i et autoværksted, som huset har lejet. Der vil blive arrangeret en fast pigeaften, hvor det kun er piger/kvinder, der kan benytte huset.

”De unge har selv malet og indrettet huset, og det betyder meget for dem, at ministeren engagerer sig i netop deres værested og den måde, vi arbejder på”, udtaler initiativtager Bjarne Pedersen og tilføjer: ”Vi håber, at Ministeren synes godt om huset og kan se det potentiale, som de unge besidder. Vi håber i samme anledning, at vi kan få skabt en bedre indsigt for de lokale borgere og myndigheder, sådan at de også lærer konceptet at kende og tør bakke op om projektet.”

Nakskov, den 12. juni 2009.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:

Bjarne Pedersen

YCN – Your Choice Netværk

bjpe@nakskovnet.dk

Tlf: 2513 5522

Undervisning Teknisk DesingVærestedet


2

Social Networking